Diren Gezi Parkı!

Siyasi fikri ne olursa olsun tüm iktidarlar yozlaşmaya meyillidir. AKP de bundan münezzeh (!) değildir.
İktidarlar hesap vermelidir, demokrasi dediğiniz tam olarak bunu gerektirir. AKP ve başbakan tüm kibriyle ve "bu ülke benimdir" tavrıyla yaptığı her işte "istedim oldu" demektedir.
Karşı çıkılan, muhafazakarlık değildir. Zaten AKP nin de muhafazakarlığı temsil edip etmediği tartışılır.
Karşı çıkılan din değildir. Ancak ülkenin kurulu düzeni ve örnek aldığı modern hukuk varken yönetimde gittikçe daha fazla dini referansların vurgulanmasıdır.
Kimse kimseye ahlak öğretme hakkına sahip değildir. Müslüman olduğunu iddia etmek senin diğerlerinden daha ahlaklı olduğunu göstermez.
İstenilen kaos veya darbe değildir. Eylemlere katılanların derdi, kırmak dökmek değildir. İsyan etmektir. Sesini duyurmaktır.
Türkiye bu eylemiyle iktidara bir ders verebilirse bu Türk insanının ilerde en çok gurur duyacağı başarılarından biri olacaktır. Tüm milletler örnek olacaktır.
Karşı çıkılan Recep Tayyip Erdoğan'ın "çılgın" projeleridir.
Karşı çıkılan, dünyanın en kalabalık şehirlerinden birini tamamen değiştirecek milyar dolarlık projelerin oldu bittiyle başlatılmasıdır.
Karşı çıkılan, Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyanın en zengin başbakanlarından biri olmasıdır.
Karşı çıkılan, Recep Tayyip Erdoğan'ın kibirli dilidir.
Karşı çıkılan, 5 yıldır haksız yere hapiste tutulan milletvekillerinin olmasıdır.
Karşı çıkılan, AKP'nin kendi iktidarının devamı için gizli uluslararası anlaşmalar yapmasıdır.
Karşı çıkılan, Suriye'ye bu derece ve bu şekilde müdahil olunmasıdır. Ülkenin gereksiz yere bir savaşın parçası yapılmasıdır, bu tavrıyla dış dünyada yalnız kalmasıdır.
Karşı çıkılan, Reyhanlı'da olanlardır.
Karşı çıkılan, dış politikadaki yanlışlıklardır. (Kıbrıs'daki petrol aranması konusu, düşürülen uçak, çuval olayı, Suriye, Avrupa birliği...)
Karşı çıkılan, yeni Osmanlıcı zihniyettir. Beğenmeyenler olabilir ancak biz Cumhuriyetten yanayız.
Karşı çıkılan, din ve mezhep eksenli siyasettir.
Karşı çıkılan, popülist politikalarla ve sadaka kültürüyle oy toplamaktır.
Karşı çıkılan, şark kurnazlığıdır.
Karşı çıkılan, ülkenin en hayati konuları için halkın fikrinin hiçe sayılmasıdır.
Karşı çıkılan, medyanın gazetelerin satın alınmasıdır, sessizliğidir.
Karşı çıkılan, Türkiye'nin dünyada, gazetecilere yapılan baskılarda dünyanın en kötü durumdaki ülkelerinden biri olmasıdır.
Karşı çıkılan, sanat ve kültür denilince sadece yağlı güreş ve mehter marşı anlayan zihniyettir. Heykeltraşa bile akıl vermektir.
Karşı çıkılan, istikrar değildir, despotizmdir.
Karşı çıkılan, gayet sakin bir eyleme polisin yaptığı aşırı şiddetli müdahaledir. Polisin kendi vatandaşından nefret etmesidir.
Karşı çıkılan, her toplumsal eylemde anlamsız yere biber gazı kullanılmasıdır. Polisin hastaneye bile biber gazı atabilecek kadar kendinden geçmesidir.
Karşı çıkılan endüstrileşme ve kalkınma değildir, bu yapılırken doğanın tahrip edilmesidir. 3. havaalanı için ormanların yok edilmesidir, kanal projesinin olağanüstügereksizliğidir.
Karşı çıkılan biat kültürüdür. Sorgulamamaktır. Karşı çıkmak için seçimi beklemeye gerek yoktur. Bu yapılan; Laik,dinci çatışması değildir. AKP ye oy veren CHP ye oy veren çatışması değildir. Başı kapalı başı açık çatışması değildir. Alkolikler müminler çatışması değildir. Devlet hiçbirşeydir, insan ve doğa herşey.

http://tr.wikipedia.org/wiki/2013_Taksim_Gezi_Parkı_protestoları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder